‘RECETA’ PËR NJË JETË ‘KRIJUESE’!

Pse lodhemi kaq shumë?

Receta ime:

1. Mos mbaj inat me tjetrin! Ligësia gjithmonë pasqyron dobësitë dhe vuajtet e fshehura. Nëse tjetri të ka lënduar, dije që dikur, diku, dikë ose disa i ke lënduar dhe ti!

2. Mos kij pritshmëri për asgjë!Propabiliteti që diçka të realizohet fiks siç të pëlqen është 1 në 1.000.000.Sepse ndjenjat s’kanë saktësi logjike, por emocion abstrakt!Bota dhe shoqëria s’na detyrohet asgjë, ne i detyrohemi botës për të lënë pas një shoqëri më të mirë.

Continue reading “‘RECETA’ PËR NJË JETË ‘KRIJUESE’!”

MENAXHIMI I STILIT ‘DE BIAZI’

Foto: Xhani De Biazi gjatë një ndeshjeje Burimi: www.sportsnet.ca

Pasi Ekipi Kombëtar Shqiptar i Futbollit u kualifikua për herë të parë në historinë e vet në Kampionatin Evropian të Futbollit, në atë të vitit 2016, një nga revistat më prestigjioze pranë institucionit të FIFA-s (Federatës Ndërkombëtare të Futbollit) i kushtoi një kryeartikull këtij lajmi të bujshëm, duke intervistuar trajnerin e asokohshëm Xhani De Biazi (Gianni De Biasi).

Pyetja më tërheqëse e kësaj interviste dhe që ngacmonte më shumë kureshtjen ishte:

Çfarë lloj teknike, taktike loje, formule në fushën e lojës apo strategjie loje kishte zbatuar De Biazi tek Ekipi Shqiptar për arritjen e këtij rezultati historik?

Për çudinë e të gjithë opinionit sportiv, trajneri De Biazi deklaroi prerazi: “Asnjë nga këto!”

Continue reading “MENAXHIMI I STILIT ‘DE BIAZI’”