KËSHILLA PODUKTIVE NGA VETË-ZOLIMI COVID-19*

Gjate disa diteve ‘pune vullnetare’ por te mire percaktuar ne kopeshtari, munda te reflektoj rreth nje pjese te madhe te mesimeve qe jap ne kurset dhe seminaret e mia te zhvillimit personal.

Perveç faktit se sa na duhet durimi, fokusi, disiplina dhe pasioni, per te kryer “pune te vogla por me dashuri te madhe.” (sikurse ka thene dikur dhe Nene Tereza:), kuptova veçanerisht 3 gjera:

1. Toka nuk duhet lene pas dore, njesoj siç nuk duhet ndodhe dhe me njeriun..Perndryshe ajo deformohet prej faktoreve te jashtem dhe grumbullon gjera te teperta e te panevojshme.

Continue reading “KËSHILLA PODUKTIVE NGA VETË-ZOLIMI COVID-19*”

‘RECETA’ PËR NJË JETË ‘KRIJUESE’!

Pse lodhemi kaq shumë?

Receta ime:

1. Mos mbaj inat me tjetrin! Ligësia gjithmonë pasqyron dobësitë dhe vuajtet e fshehura. Nëse tjetri të ka lënduar, dije që dikur, diku, dikë ose disa i ke lënduar dhe ti!

2. Mos kij pritshmëri për asgjë!Propabiliteti që diçka të realizohet fiks siç të pëlqen është 1 në 1.000.000.Sepse ndjenjat s’kanë saktësi logjike, por emocion abstrakt!Bota dhe shoqëria s’na detyrohet asgjë, ne i detyrohemi botës për të lënë pas një shoqëri më të mirë.

Continue reading “‘RECETA’ PËR NJË JETË ‘KRIJUESE’!”

PËRDORIM VETËM 10% TË TRURIT?.. JA FAKTET E VËRTETA!

Prej një kohe shumë të gjatë, në shoqerinë mbarë botërore ka qarkulluar teoria se  nejrëzit arrijnë të përdorin (në rastin ideal) deri në vetëm 10% të kapacitetit të plotë të trurit. Madje ky 10% vazhdon ende të konsiderohet nga shumica si një ‘rekord’ që rrallë herë është arritur, me përjashtim të disa personave me inteligjencë të veçantë.

Image result for 10% brain

Por, në fakt, shkenca bashkëkohore na trgon fakte tejet interesante se për një kohë kaq të gjatë nuk paskemi pasur ploteisht të drejtë! Continue reading “PËRDORIM VETËM 10% TË TRURIT?.. JA FAKTET E VËRTETA!”

PSE PRIREMI TË MOS DIJMË?

Foto : ‘Mendimtari’ – Skulpturë nga Zhan August Roden. Burimi: Google.

Kur na ndodh që kuptojmë diçka, priremi që të mendojme se e dijmë.
Dhe kur mendojmë se dijmë diçka, ndodh që mendojmë se e njohim aq mjaftueshem  sa mund edhe të dijmë ta bëjmë.
Këtu mbyllen dhe ‘portat e dijes’. Portat që realisht do na çonin tek të diturit atë ‘diçka’.
Këtu e ndalojmë këtë mundësi të të provuarit dhe vijojme ‘të dimë’ gjërat e tjera të radhës me po të njëjtën prirje. Continue reading “PSE PRIREMI TË MOS DIJMË?”

VAJZAT HI-TECH & BARAZIA GJINORE

Fjalim motivues i mbajtur gjatë eventit të Ditës Ndërkombëtare të Vajzave në Fushat e Information-Communication-Technology, organizuar nga EESTEC LC – EU.Association në bashkëpunim me M&M Ivanaj Foundation Institute.

Vajzat Hi-Tech dhe barazia gjinore

Në karrierën time profesionale në fushën e dizajnit, komunikimit dhe marketingut, nga kontakti i përditshëm me tregun, me klientë dhe bashkëpunëtorë të ndryshëm, kam arritur të kuptoj se vajzat profesioniste kanë dhënë një kontribut të rëndësishëm në tregun e sotëm. Ato, praktikisht, këtij tregu i kanë dhuruar më shumë ‘ngjyra’ dhe mjaft energji pozitive!

Pse e them këtë?

Continue reading “VAJZAT HI-TECH & BARAZIA GJINORE”