SI TË RRISIM PRODUKTIVITETIN NË PUNË DHE NË JETË

Nga bisedat e ndryshme me miq, kolegë, të afërm apo klientë që kam mundur të këshilloj përgjatë këtyre viteve, shoh që ka një paqartësi shumë të madhe në lidhje me produktivitetin.

Shumë ankohen që nuk ndihen produktivë, punët nuk i shkojnë mirë, edhe kur punojnë me orare të zgjatura në përfundim nuk kënaqen dot me rezultatet e arrituara. Të tjerë ankohen se sado që zgjohen herët në mëngjes, edhe kur programojnë ditën ose edhe kur ndihen shumë të motivuar, sërish ky motivim nuk i ndihmon që të përmbushin punët e tyre me produktivitet.

Në fakt, duket se kemi të bëjmë me një keqkuptim të madh. Dhe i gjithë keqkuptimi qëndron tek faki se produktiviteti ngatërrohet rëndom me të punuarit shumë!

Por, prakikisht krejt e kundërta duhet të ndodhë nëse duam të rrisim produktivietetin. Ai në fakt nuk lidhet me shumë me sasinë se sa fort apo sa gjatë ne punojmë, më tepër se sa me cilësinë se si ne jetojmë.

Të jesh realisht produktiv do të thotë që mos të jetosh për të punuar, por të punosh për të jetuar!

Atëhere, si mund të punojmë për të jetuar?

Kjo ndodh ndërsa ne punojmë për të arritur gradualisht një lloj balance të ekuilibruar midis punës dhe jetës. Po nuk pati balance nuk ka se si të ketë sukses.

Si arrihet kjo?

Merr pjesë në trajnimin për produktivitet maksimal ne punë dhe në jetë nga Eno Barjami!

Le të shohim disa hapa praktike:

Continue reading “SI TË RRISIM PRODUKTIVITETIN NË PUNË DHE NË JETË”

KËSHILLA PODUKTIVE NGA VETË-ZOLIMI COVID-19*

Gjate disa diteve ‘pune vullnetare’ por te mire percaktuar ne kopeshtari, munda te reflektoj rreth nje pjese te madhe te mesimeve qe jap ne kurset dhe seminaret e mia te zhvillimit personal.

Perveç faktit se sa na duhet durimi, fokusi, disiplina dhe pasioni, per te kryer “pune te vogla por me dashuri te madhe.” (sikurse ka thene dikur dhe Nene Tereza:), kuptova veçanerisht 3 gjera:

1. Toka nuk duhet lene pas dore, njesoj siç nuk duhet ndodhe dhe me njeriun..Perndryshe ajo deformohet prej faktoreve te jashtem dhe grumbullon gjera te teperta e te panevojshme.

Continue reading “KËSHILLA PODUKTIVE NGA VETË-ZOLIMI COVID-19*”