BUKURIA MBETET

Kur piktori i famshem Renuar (Pierre Auguste Renoir) qe plakur dhe vuante nga artriti, ai ende çohej çdo dite per te pikturuar.

Pas ca kohesh, nje mik i shqetesuar erdhi ta pyeste, ” Pse e mundon veten ne tere kete dhimbje? “Renuari u pergjigj thjesht, ” Dhimbja kalon, por bukuria mbetet.

“Ashtu si ky artist, ju ftoj te mendojme se sado e dhimbshme mund te jete kjo periudhe per dike nga ne, ajo do kaloje.

Pastaj le te mendojme qe te rikthehemi e te jetojme nje jete me me kuptim, me produktive.Sepse ajo çka prodhojme ne jeten tone dhe ne jetet e te tjereve, ajo do mbetet nder breza e deri ne perjetesi.

Bukuria mbetet.