ARRITJA E THJESHTËSISË NË JETËN TONË

Kur e pyeten artistin Mikelanxhelo se si arriti të krijonte një skulpture kaq magjepsëse të figurës së Davidit, ai tha: ” Isha ne gjendje qe ta shikoja trupin e tij, ende pa u modeluar, atje ne brendesi te masivit te mermerit ne mal.”

Puna e tij e vetme, thoshte ai, ishte te heqja e pjesëve të panevojshme nga mermeri. Në këtë mënyre do zbulohej statuja e plotë dhe e pastër.

Njesoj dhe sot, gati 450 vjet pas ndërtimit të kësaj vepre monumentale, vizioni i Mikelanxhelos vlen po njesoj.

Jetët tona të vrullshme dhe kaq të rrëmujshme kanë nevojë që të lehtësohen nga gjerat e panevojshme.

Nuk mund të jetohet bukur nëse nuk e thjeshtëzojme jetën.

Ndryshe nuk do kemi një vizion të qartë për të.